<

soorten liefde
apenliefde
hoofse liefde
kalverliefde
liefde voor het gezin
liefde voor vreemden
liefde voor vrienden
liefde voor zichzelf
liefde tot god
liefdesverdriet
platonische liefde
vaderlandsliefde
vakantieliefde
verliefdheid

liefde gerelateerd
trouwtips
goedkoop trouwen
trouwfeest tips
speciaal trouwmoment
1001 trouwkaarten
trouwkaart site
trouwkaarten met foto
trouwgedichten
liefdes zinnen
huwelijksjubileum
leuk huwelijksjubileum
tips voor valentijnsdag
valentijn tips

Naastenliefde

Naastenliefde wat is dat? Vaak wordt deze tekst als eerste genoemd: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven. De tekst staat in de Bijbel in het Evangelie van Mattheüs. Een mooie zin maar wat wordt er nu mee bedoeld?

Misschien dit: houd van anderen net zoveel als van jezelf. Help anderen net zoals je zelf graag geholpen zou willen worden. Het is een mooi streven toch? Het gaat zelfs nog een beetje verder. Het maakt niet uit of mensen soms vervelend tegen je hebben gedaan, dat iemand misschien anders denkt over dingen dan jij, naastenliefde kijkt daar niet naar. Overigens is het niet alleen de Bijbel die op naastenliefde hamert, ook de Koran staat vol met verwijzingen naar naastenliefde. In het Boeddhisme wordt het ‘metta’ genoemd een gevoel van liefde voor alles in het universum.

Belangrijk is dus dat naastenliefde te maken heeft met iedereen om je heen. Naastenliefde kijkt niet naar afkomst, religie, huidskleur, politieke standpunten, enz.. Liefdadigheid wordt vaak gezien als naastenliefde, geven aan goede doelen of helpen met bv. de inzameling van kleding voor een daklozenopvang. Maar naastenliefde zit ook in een klein gebaar, je buurvrouw helpen met de boodschappen terwijl je haar misschien helemaal niet zo aardig vindt.


home
© leukeliefde.nl - naastenliefde